Természetes Himalája sóból. Csempe formára vágva, simára csiszolva. Használható a gasztronómia számos területén. Ajánljuk húsérlelő hűtőszekrényünkhöz az érlelés folyamatának meggyorsítására. Kompatibilis a sótartó tálcával, melybe egyszerre 3 db sótégla helyezhető.
A száraz érlelés során az érlelőszekrényben lévő sótégla részecskéi természetes úton vonják ki a húsból a nedvességet. A száraz környezet fenntartja, elősegíti a kívánt kémiai reakciók végbemenését a húsban. Ez magában foglalja a fehérjerostok denaturálását,
ami megpuhítja a húst, hogy fokozott zamatosságot biztosítson. A sótégla használata az érlelőkamrában természetes antimikrobiális környezetet teremt, amely megakadályozza a káros baktériumok elszaporodását, és lehetővé teszi a hús hosszabb érlelését.
A só használatának legnagyobb előnye, hogy teljesen átalakítja a hús ízprofilját, igazán különleges ízvilágú végeredményt lehetővé téve.
Sótartó tálca húsérlelő hűtőszekrényhez (külön rendelhető tartozék), mérete: 200x200x25 mm